Datum: 21-10-2017 - 04:46

09
Nov
'16
Doek is gevallen voor het Dingspiltoernooi.
Geschreven door Redactie BlikOp Westerveld

Doek is gevallen voor het Dingspiltoernooi.

Na 33 jaar heeft het bestuur van de judovereniging Jigotai besloten om geen Dingspiltoernooi meer te organiseren. “Een moeilijk besluit”, zegt de secretaris van de vereniging, “al  werd het de laatste jaren wel steeds moeilijker om het toernooi financieel en organisatorisch rond te krijgen”. Ook de onzekerheid rond het Dingspilhuus heeft een grote rol gespeeld....

Eerst moest hierdoor de hulp bij de organisatie van het jaarlijkse Districtskampioenschap al worden afgezegd, omdat op het moment van het vastleggen van de zaal het zeker was, dat het Dingspilhuus in januari gesloten zou zijn. Achteraf gezien dus bijzonder jammer, want het bracht de club  een leuke financiële districtsbijdrage op. Helaas kon dit niet meer worden teruggedraaid. Ook voor het Dingspiltoernooi waren er al gesprekken geweest met andere sportaccommodaties in de gemeente. 

Toen ook bleek dat de formule voor de organisatie van een Opstaptoernooi zo succesvol was, hebben meerdere clubs uit Noord Nederland dit overgenomen, waardoor er een ruimer aanbod kwam maar de spoeling dus dunner.
Daarbij kwam ook dat een aantal sponsors het door de slechter wordende economie ook lieten afweten en tenslotte baarde het lagere ledenaantal ook grote zorgen om voldoende vrijwilligers bij elkaar te kunnen krijgen om het toernooi goed te kunnen organiseren.

“Alles bij elkaar genomen was het een lastig, maar toch wel onvermijdelijk besluit”, volgens de secretaris. “In januari organiseren we wel weer een ”Dorpentoernooi”, een kleinschalig toernooi voor de echte beginnende judoka’s. Daar kunnen veel van onze eigen leden ook aan meedoen en krijgen de “oude getrouwe” vrijwilligers weer een kans om mee te helpen aan de organisatie van een toernooi.Meest populair

  • Struinen op de Jaarmarkt in Vledder.
  • Doek is gevallen voor het Dingspiltoernooi.
  • Judo examens bij Jigotai.
  • Kattenspreekuur bij dierenkliniek de Woldberg
  • Maar Gees is niet gek!