Datum: 22-02-2018 - 05:36
04
apr
'17
Veel Sportpret en “Moves” bij Jigotai.
Geschreven door Redactie Blik Op Westerveld

Veel Sportpret en “Moves” bij Jigotai.

DIEVER - Van woensdag 8 t/m 29 maart konden kinderen, die daar belangstelling voor hadden, wekelijks gratis een judoles volgen bij Judo-vereniging Jigotai. Dit gebeurde tijdens de reguliere training van de judoka’s in de sportzaal van het Dingspilhuus in Diever. Er hadden zich via de sportcoaches van de gemeente 9 kinderen opgegeven...

Van hen waren er 5 die de gehele lessenreeks hadden afgemaakt. Deze 5 kregen afgelopen woensdag 29 maart als afsluiting een mooie oorkonde met het aanbod om nog een aantal lessen gratis mee te doen.

Op dezelfde middag, maar dan wat vroeger, was er nog een judo activiteit: Westerveld Moves. Ook daar was er een aantal kinderen, dat wel eens wilde ervaren wat je met judo kunt leren. De judoleraar werd bijgestaan door Lucas Meijer, een judoka die al heel goed kan judoën en die elke week de judomeester helpt met lesgeven.

Er was maar een kleine opkomst, maar daarom werd er zeer intensief getraind met valtechnieken, worpen en houdgrepen. Daarna werd er nog even geoefend met een houten stok en leerden de kinderen hoe je een slag met een stok kunt afweren. Na een kleine demonstratie van de dansclinic, die tegelijkertijd gehouden werd, mochten de judoka’s ook laten zien wat ze hadden geleerd en kregen ze een mooie oorkonde en wat informatie mee naar huis.

Meest populair

  • Struinen op de Jaarmarkt in Vledder.
  • Veel Sportpret en “Moves” bij Jigotai.
  • ‘Mythen en Sagen’ tijdens Corso Frederiksoord.
  • Olympia’s Tour komt naar Westerveld.
  • Olympia’s Tour komt naar Westerveld.