Datum: 19-03-2018 - 11:24
31
aug
'17
Bloemencorso Frederiksoord stort zich op Mythen en Sagen.
Geschreven door Redactie BlikOp Westerveld

Bloemencorso Frederiksoord stort zich op Mythen en Sagen.

FREDERIKSOORD – De laatste dagen gaan in voor Corso Frederiksoord. De 12 wagens zijn bijna klaar en zullen vrijdag onder politiebegeleiding naar de tent gereden worden waar rond 14.00 uur het bloemenprikken begint: de traditionele ‘De Nacht van Frederiksoord’, waar ruim 500 vrijwilligers de hele nacht  gezamenlijk zullen prikken....

Het thema is Mythen en Sagen, bedacht door Tom Enserink uit Wilhelminaoord. Op zaterdagmiddag start om 13.30 uur de rondgang met voorop het kindercorso en de feeënwagen, geprikt door obs De Kievitshoek.  Weekendkaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar à € 11,25 bij de Koloniehof, Autobedrijf Bovenkamp en Bats uitzendburo. Donateurs betalen slecht 10 euro! Aan de kassa kosten weekendkaarten 12 euro en een los entree € 7,50 (inclusief programma). Meer info op www.corsofrederiksoord.


De rondgang met de versierde wagens op zaterdagmiddag 9 september is onder begeleiding van diverse muziekkorpsen als de Lendebloazers, showband Oereterp, De Vooruitgang en de Woudklank (Noordwolde) en trekt ieder jaar veel bezoekers naar Frederiksoord. Naast de eigen figuranten, loopt er dit jaar ook ander vreemd volk mee…. u bent gewaarschuwd!

Speciaal voor mensen van De Zonnebloem, verzorgingshuizen en andere zorginstellingen biedt Corso Frederiksoord een groepsarrangement  aan met entree, stoel, koffie en gebak. Een leuke samenwerking met de Scouting uit Vledder. Na afloop van het corso kunnen bezoekers door naar De Tuinen waar de kinderen zich volop kunnen vermaken op het kermisterrein en de feesttent open is voor een drankje met muziek van DJ Gert Postma.

Avondcorso en Flodderfeest
’s Avonds vanaf 19.00 uur is De Tuinen in Frederiksoord geopend voor publiek. Rond 20.00 uur, zodra het donker wordt, start de rondgang. Het prachtig verlichte avondcorso trekt ieder jaar meer bezoekers en de corsogroepen spelen daar goed op in door veel aandacht te schenken aan de, soms spectaculaire, verlichting op hun wagens. De live muziek en de gezellige zitjes rondom kampvuurtjes dragen bij aan de heerlijke sfeer op deze mooie zaterdagavond. Aansluitend op het avondcorso start het Flodderfeest in de feesttent. Dit jaar komt de band Stonegood met in het voorprogramma Exploding Pudding. Kaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar à 10 euro.

Heksen, trekkertheater en luchtbuksschieten
Op zondag 10 september van 12.00 tot 17.00 uur zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud in De Tuinen te Frederiksoord. De meeste activiteiten staan in het teken van het thema Mythen en Sagen. Ook de 12 corsowagens staan opgesteld op het terrein. Bijzondere aandacht gaat uit naar de groep Duitse heksen ‘Wolfshäger Hexenbrut’. Zij dwalen rond over het terrein en verzorgen ook een spectaculair optreden.

Ook het live theaterstuk met oldtimer tractoren belooft een heus spektakel te worden. Kunstenaar Yanthe van Nek uit Weststellingwerf – winnares van de Klaas Dijkstra Academieprijs in 2016 - heeft samen met 25 bestuurders van oldtimers een onderzoek in theatervorm geschreven waarin de machine en zijn bestuurder gaan testen of, zoals de wetenschap zegt, uit chaos onvermijdelijk patronen ontstaan. Optredens om 13.00 en 15.00 uur.

Outdoorpoint in Havelte verzorgt diverse stoere kinderactiviteiten als archery tag, een combinatie van handboogschieten en trefbal, en luchtbuksschieten 2.0. Luchtbuksschieten 2.0 is schieten met echte luchtdrukwapens op verschillende elektronische targets die een realtime score weergeven. De Strandhoeve staat er met een klimtoren van maar liefst acht meter hoog die van meerdere kanten tegelijk beklommen kan worden. Een echt blikvanger. Daarnaast zijn er diverse dansdemonstraties, worden kinderen geschminkt door Steampunk en is er volop live muziek.

Voor meer informatie over het programma www.corsofrederiksoord.nl of facebook.com/corsofrederiksoord.

Meest populair

  • Struinen op de Jaarmarkt in Vledder.
  • Veel Sportpret en “Moves” bij Jigotai.
  • ‘Mythen en Sagen’ tijdens Corso Frederiksoord.
  • Olympia’s Tour komt naar Westerveld.
  • Olympia’s Tour komt naar Westerveld.