Datum: 19-03-2018 - 11:24
09
okt
'17
Bijzonder najaarsconcert “Side Table Singers” Steenwijk.
Geschreven door Redactie BlikOp Westerveld

Bijzonder najaarsconcert “Side Table Singers” Steenwijk.

STEENWIJK - Het Kamerkoor “Side Table Singers” (STS) uit Steenwijk verzorgt haar traditionele Najaarsconcert dit jaar in de Grote of St. Clemenskerk in Steenwijk op zondag 29 oktober a.s. om 15.00 uur. Het koor verzorgt dit concert samen met het “Byzantijns Koor Drenthe”. De medewerking van dit mannenkoor verleent aan het concert...

een wel zeer bijzonder cachet. Het contrastrijke programma omvat niet alleen koorzang. Zo zal begeleidster Ruth Pos de toehoorders laten genieten van een instrumentaal intermezzo en begeleidt zij dirigente/soliste Julia Zaytseva in het “Ave Maria” van Giulio Caccini.

STS onder de bezielende leiding van Johan Rodenhuis met begeleiding van Ruth Pos opent het programma met een moderne compositie van John Rutter: “I will sing with the spirit”, waarna o.m. de vrouwen- en mannengroep uit het koor hun geluid afzonderlijk laten horen. Het koor toont weer een ander aspect van haar muzikale gezicht in het bekende “Love changes everything” van Andrew Lloyd Webber.

In het eerste deel van haar bijdrage brengt het “Byzantijns Koor Drenthe” o.l.v. Julia Zaytseva een aantal bekende liturgische liederen uit Oost-Europa, zoals “Cheruwimska” (Russisch Avondgebed) van Bortnianski en “Tjebje Pojem” in een arrangement van Frans Kocx. In de akoestisch fraaie ruimte van de Grote Kerk zal ook het bekende “Otsje Nasch” (Onze Vader) goed tot zijn recht komen. 

STS sluit na de pauze naadloos aan met “Look at the World” van John Rutter en “Abendlied” van Josef Rheinberger om af te sluiten met “Alma Dei Creatoris” van Mozart. Het Byzantijns Koor vertolkt daarna een aantal volks- en Kozakkenliederen zoals “Wolga”, Dubinushka” (Het knuppeltje) en “Konj” (Het paard) met heerlijke solistische bijdragen. De gezamenlijke koren wensen daarna eenieder nog vele goede jaren toe in het afscheidslied “Mnogaja Ljèta”.

De entreeprijs voor dit bijzondere concert (inclusief consumptie) bedraagt € 15,--, in voorverkoop via tel. 0521-513565 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. € 12,50.


Meest populair

  • Struinen op de Jaarmarkt in Vledder.
  • Veel Sportpret en “Moves” bij Jigotai.
  • ‘Mythen en Sagen’ tijdens Corso Frederiksoord.
  • Olympia’s Tour komt naar Westerveld.
  • Olympia’s Tour komt naar Westerveld.