Datum: 16-10-2018 - 10:34
19
dec
'17
Lichtjes op oorlogsgraven begraafplaats Vledder
Geschreven door Redactie Blik Op Westerveld

Lichtjes op oorlogsgraven begraafplaats Vledder

VLEDDER - Vanaf 2015 is het op een aantal plaatsen in Nederland gebruikelijk geworden om op kerstavond lichtjes te ontsteken op oorlogsgraven. Het aantal plaatsen waar dit gebeurd is inmiddels gestegen tot boven de 230. Een van de leden de...

historische vereniging ’t Fledder Kerspel in Vledder heeft de vereniging voorgesteld aan te sluiten bij dit initiatief. Het bestuur heeft dit voorstel omarmd. Daarom worden op kerstavond (24 december 2017) om 19.00 uur voor het eerst lichtjes ontstoken bij de oorlogsgraven op de begraafplaats in Vledder. Op deze begraafplaats liggen de oorlogsgraven van Jan van Dijk, Dirk de Ruiter en Isaak Jacob Hoogeveen.

Er wordt om 19.00 uur verzameld bij de ingang van de begraafplaats aan de Kerkhoflaan 13 in Vledder. Daarna worden gezamenlijk de lichtjes op de oorlogsgraven tijdens een korte plechtigheid ontstoken.

Gert Veld, voorzitter van ’t Fledder Kerspel: ‘Wij hopen hiermee een nieuwe traditie in Vledder te starten. Iedereen is van harte uitgenodigd op 24 december a.s. aanwezig te zijn bij het ontsteken van de lichtjes.’

Meer informatie is de vinden op internet op www.lichtjesopoorlogsgraven.jimdo.com en op Facebook Lichtjes op oorlogsgraven.

Meest populair

  • ‘We zijn geboren om te stralen’
  • Van boezemvrienden naar muzikanten
  • Blik Op Lisse in nieuwe lay-out!
  • Old Forward 3 kampioen na 26 jaar!
  • Ons Dorpshuis opent vernieuwde ontmoetingsruimte