Datum: 30-11-2021 - 23:23
03
aug
'18
Corso Frederiksoord 2018 met thema ‘Koloniën van Weldadigheid’
Geschreven door Redactie Blik Op Westerveld

Corso Frederiksoord 2018 met thema ‘Koloniën van Weldadigheid’

FREDERIKSOORD – Op 8 & 9 september zal het 58ste Corso Frederiksoord plaatsvinden, met corsowagens en mozaïek borden die hoofdzakelijk worden geprikt met dahlia’s. Meer info op corsofrederiksoord.nl.
Het Corso start...

zaterdag 8 september om 13.30 uur met het Kindercorso. Basisschool de Vuursteen uit Wapserveen  heeft de eer om de feeënwagen te prikken, met daarop de prins Izaak Lok  en prinses Saba Derks, beide uit groep acht. De rondgang wordt gevolgd door corsowagens met diverse verbeeldingen die de Koloniën van Weldadigheid doen leven.  De muzikale begeleiding wordt verzorgd door de Lendebloazers uit Wolvega, Fanfarekorps Irene uit Hasselt, Showband Oerterp en Harmonieorkest Noordveld.  
Avondcorso op de weg
Het verlichte avondcorso, onder muzikale begeleiding van de Woudklank, start om 20.00 uur. Ook dit jaar zal ’s avonds het corso een rondgang maken over de weg. Het programma voor zondag belooft van 12.00 tot 17.00 uur een gezellige dag in de Tuinen voor jong- en oud met muziek van The Mule Stompers, optreden Sport-Inn, (water)spellen, de Dwingeler dansers, Wompel Pompel sminkfestijn en trekpaarden van ‘t Belsenpsan.
Thema                                                                                                                                                                    Het corsothema is ‘Koloniën van Weldadigheid’. Al tijdens de maquette presentatie in april leverde dit hilarische taferelen op en geeft hiermee de garantie dat het Corso Frederiksoord 2018 spectaculair zal worden! Een stap terug in de tijd en refererend aan het 200-jarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid biedt inspiratie voor onderwerpen als de Voedselbank, Kolonievaart en de Mandenmakerij. Verder ziet u de Kolonieondernemers van toen en nu. Ook de mozaïekborden in de omringende dorpen worden steeds imposanter! De laatste vrijdag voor het corsoweekend prikken de leerlingen van de regionale basisscholen ook borden. Deze mozaïekborden van de basisscholen zijn het hele corsoweekend te zien in ‘De Tuinen’ in Frederiksoord.
Weekendkaarten in de voorverkoop
Weekendkaarten à € 11,25 zijn vanaf 21 augustus in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Koloniehof, Autobedrijf Bovenkamp en Bats Uitzendburo. Vrienden van Corso betalen slechts 10 euro en kunnen hun kaarten nog tot 21 augustus (i.p.v. 1 augustus) bestellen of kopen bij dezelfde voorverkooppunten. Tot ziens op 8 & 9 september! Geniet van 1,2 miljoen Dahlia’s, live muziek en praalwagens samen met ruim 10.000 bezoekers in Fleurig Vrolijk Gezellig Frederiksoord! Voor meer informatie over het programma van het corsoweekend te Frederiksoord; www.corsofrederiksoord.nl of facebook.com/corsofrederiksoord.

Meest populair

  • Blik Op Lisse in nieuwe lay-out!
  • Old Forward 3 kampioen na 26 jaar!
  • Informatiebijeenkomst boswerkzaamheden Maatschappij van Weldadigheid
  • Welkom op de nieuwe website van Blik Op Westerveld.
  • KORENFESTIVAL TIJDENS KERSTBELEVING VLEDDER