Datum: 25-05-2019 - 11:22
13
sep
'18
Voedselbank VVV soort het hoogste bij Corso Frederiksoord.
Geschreven door Redactie Blik Op Westerveld

Voedselbank VVV soort het hoogste bij Corso Frederiksoord.

FREDERIKSOORD – Corso Frederiksoord stond twee afgelopen dagen in het teken van de Koloniën van Weldadigheid, en vond de jury de wagen De Voedselbank van de groep VVV het mooist.
De wagen beelden uit de...

voedselbank van nu, maar toonde voedingsmiddelen uit het verleden de nostalgie vierde hoogtij op deze wagen. Dit jaar werd natuurlijk de link aan het 200 jaar bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid met vele mooie wagens.
Eerst zaterdagmiddag met goede weersomstandigheden een rondgang met heel veel publiek beleefd te hebben met het kindercorso en de volwassen wagens, was er ook ‘s avond opnieuw veel publiek met de sprookjesachtige verlichte wagens, ook het muziekkorps De Woudklank uit Noordwolde vooraan in de rondgang waren sprookjesachtig verlicht.
Aan de basisschool KC de Vuursteen uit Wapserveen die dit jaar de het corso te openen met door hen geprikte feeënwagen. Prins Izaäk Lok en prinses Saba Derks, beide uit groep 8 zaten trost als een Paauw boven aan de trap op deze mooie wagen.
De figurantenprijs ging naar de groep van Camping De Moesberg was voor de toeschouwers geen verrassing. De pooier en vrouwen van lichte zeden maken het verhaal van de wagen ‘Hoerig Gedrag’ met daarop ook de ‘Moulin Rouge’ compleet. Ook het publiek waardeerde de wagen en beloonde de groep De Moesberg met de Publieksprijs

Foto en video: Henk Diever

Meest populair

  • Van boezemvrienden naar muzikanten
  • Blik Op Lisse in nieuwe lay-out!
  • Old Forward 3 kampioen na 26 jaar!
  • KORENFESTIVAL TIJDENS KERSTBELEVING VLEDDER
  • Welkom op de nieuwe website van Blik Op Westerveld.