Datum: 22-08-2019 - 17:19
18
sep
'18
Veel te doen tijdens tweedaagse Ondernemersfair 2018
Geschreven door Redactie Blik Op Westerveld

Veel te doen tijdens tweedaagse Ondernemersfair 2018

FREDERIKSOORD – Donderdag 13 september was de informatieavond voor de tweedaagse Ondernemersfair Westerveld. Deze werd gehouden in het prachtig verbouwde Huis van Weldadigheid in Frederiksoord. De opkomst was groot en...

getuigt van de interesse bij de lokale ondernemers om jaarlijks deel te nemen aan deze beurs. Dit jaar is de Ondernemersfair twee dagen; met het grootste reuzenrad van Nederland, een sport- en cultuurplein én veel activiteiten voor kinderen. De beurs is voor alle ondernemers binnen de gemeente Westerveld. Aanmelden kan nog tot 1 oktober 2018 via www.ondernemendwesterveld.info.
Met ruim 70 ondernemers een volle zaal bij de informatieavond over de Ondernemersfair die in het weekend van 3 en 4 november wordt gehouden in en rond het Huis van Weldadigheid. Onder de aanwezigen ook Rianne Schuinder, de nieuwe bedrijvencontactfunctionaris van Westerveld. Na een korte tour door De Tuinen en in het gebouw - om ondernemers een beeld te geven van de terreinindeling en binnenruimte - gaf voorzitter van de Ondernemersvereniging Vledder e.o. Hilco Broekman een presentatie over het beursprogramma. Doede Simonides gaf een financiële onderbouwing en Jeanine van der Zijden lichtte de kinderactiviteiten toe.
Het belooft een boeiend weekend te worden. Er is ruimte voor ongeveer honderd ondernemers: in het gebouw, buiten in de verwarmde tent of buiten op het foodplein. ‘Mochten we veel meer aanmeldingen krijgen of veel meer vierkante meters nodig hebben dan gaan we natuurlijk kijken of we kunnen uitbreiden,’ aldus Broekman naar aanleiding van een vraag uit het ondernemersgezelschap. ‘Bij voldoende belangstelling richten we ook een sport- en cultuurplein in waar lokale verenigingen en stichtingen zich kunnen presenteren. Zij kunnen zich tot 1 oktober aanmelden via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Op zaterdag is de fair van 14.00 tot 18.00 uur geopend voor publiek. Aansluitend is er voor de standhouders een ondernemersborrel en buffet met live muziek. Op zondag is de fair geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Bezoekers hebben gratis toegang en kunnen het hele weekend genieten van allerlei activiteiten, demonstraties en van een hapje of een drankje op het foodplein. Als publiekstrekker is er het grootste reuzenrad van Nederland (38 meter). ‘Een geweldige attractie en bovendien een unieke manier voor ondernemers om reclame te maken door middel van een spanzeil in het rad. Ondernemers – overigens ook niet-deelnemers – kunnen zich inschrijven voor pakketten bestaande uit een hoeveelheid rittenkaarten die zij dan kunnen aanbieden aan hun relaties, familie en vrienden.’
Ondernemers van de Toekomst
Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen: ontdekken en proefjes doen in een techniekbus, meedoen aan het wereldrecord zingen en dansen op muziek van Red de bij, een Aikido workshop volgen, op en neer in een luchtballon, springen op het springkussen en nog veel meer. ‘Deze maand gaan we de basisscholen in Westerveld benaderen. Onze kinderen zijn de ondernemers van de toekomst en we willen hun vragen om een “werkstuk” in te leveren over ondernemen,’ aldus Van der Zijden. ‘Dat mag in de vorm van een maquette, een tekening maar ook een filmpje. Leerlingen kunnen dat individueel, maar ook in groepjes of klassikaal doen. Alle inzendingen komen dan in de A & O kas in De Tuinen waar de bezoekers mogen stemmen op de mooiste creatie. Daarnaast hebben we ook een vakjury die de creaties zal beoordelen!’ Voor de leeftijdsgroep twaalf tot 16 jaar komt er een survivalbaan.
Voor meer informatie of aanmelden voor de Ondernemersfair: www.ondernemendwesterveld.info.

Meest populair

  • Blik Op Lisse in nieuwe lay-out!
  • Van boezemvrienden naar muzikanten
  • Old Forward 3 kampioen na 26 jaar!
  • KORENFESTIVAL TIJDENS KERSTBELEVING VLEDDER
  • Welkom op de nieuwe website van Blik Op Westerveld.