Datum: 15-08-2020 - 18:42
25
me
'15

Expositie van Nirdosh Petra van Heesbeen en Janneke Hogerheijde in gemeentehuis

DIEVER - Van donderdag 21 mei tot en met maandag 17 augustus 2015 exposeren Nirdosh Petra Heesbeen en Janneke Hogerheijde in de publiekshal in het gemeentehuis in Diever. De tentoonstelling wordt op donderdag 21 mei 2015 om 15.00 uur officieel...

geopend door burgemeester Rikus Jager.
Tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis is de tentoonstelling vrij te bezoeken en te bewonderen.
Nirdosh Petra van Heesbeen
Keramist Nirdosh Petra van Heesbeen draait haar werk op een draaischijf uit de hand, van steengoed of porseleinklei. De vormgeving wordt ingegeven door het materiaal zelf. Klei is een kneedbaar en zeer meegaand materiaal en ondanks het feit dat het vuur de zachte klei duurzaamheid geeft, wil ze dat het aspect van kneedbaarheid zichtbaar blijft.
Draaien, vervormen, indrukken, uitrollen, penseelstreken, en ringeloren zijn sleutelactiviteiten om tot een definitieve vorm te komen. Ook de sporen van de hitte van het vuur (1300 graden Celsius) moeten ‘voelbaar’ blijven. Daarom stookt ze haar werk in een hout- of zoutoven. Reizen naar Frankrijk, India, Thailand en China inspireren en verdiepen haar manier van werken.
Janneke Hogerheijde
Het werk van Janneke Hogerheijde straalt kracht en energie uit. Het verrast en is authentiek. Ze werkt met lijnen, abstract en neigend naar figuratieve elementen. Imperfecte lijnen, die hun weg zoeken op verschillende materialen. Ze vertellen subtiel, speels, het verhaal van dat moment. Het werk heeft zowel een poëtische als een industriële uitstraling. Haar inspiratie komt uit de wereld om haar heen. Janneke (geboren in Wittelte) woont en werkt al jaren in Dwingeloo.
Exposities in de hal
Ieder jaar worden er drie tot vier kunsttentoonstellingen georganiseerd in het gemeentehuis, met werken die passen bij de uitstraling en de kwaliteit van het moderne gebouw. De eerste expositie werd eind 2009 geopend. Iedere expositie duurt circa één kwartaal. Kunstenaars kunnen op uitnodiging exposeren in het gemeentehuis in Diever.

Meest populair

  • Blik Op Lisse in nieuwe lay-out!
  • Old Forward 3 kampioen na 26 jaar!
  • Informatiebijeenkomst boswerkzaamheden Maatschappij van Weldadigheid
  • KORENFESTIVAL TIJDENS KERSTBELEVING VLEDDER
  • Welkom op de nieuwe website van Blik Op Westerveld.