Datum: 22-11-2017 - 13:36

30
May
'17
Bouw van Basiskamp Entre Nous dichtbij.
Geschreven door Redactie Blik Op Westerveld

Bouw van Basiskamp Entre Nous dichtbij.

FREDERIKSOORD - Vlak bij het koloniedorp Frederiksoord ontvouwt zich de komende weken een buitengewoon beeld in het landschap. Hier wordt Basiskamp Entre Nous gebouwd, het resultaat in wording van een zeldzame samenwerking en een buitensporige visie. Week 22 wordt gestart met de bouw van een militair basiskamp te Frederiksoord...

dat als bijzondere locatie zal functioneren voor het kunstproject Entre Nous. Met deze ‘humanitaire missie in eigen land’ wil beeldend kunstenaar Edwin Stolk de verzorgingsstaat van nu ter discussie stellen en tegelijkertijd een podium zijn voor innovatieve en bijzondere ontwikkelingen in het gebied. In september 2017 is het kamp gereed: vier weken lang wonen en werken er twaalf kunstenaars en staat de poort open voor iedereen. Er is in deze periode een uitgebreid publieksprogramma waarin van alles te zien en te doen is. 


Iedereen kan onderdeel worden van dit onderzoek naar de verzorgingsstaat van morgen en meedenken hoe die eruit zou moeten zien. Volgens eerdere plannen zou al in maart gebouwd worden, maar na verschillende inspecties bleek de grond te nat om het kamp veilig op te leveren. Inmiddels heeft de genie het langverwachte ‘go’ gegeven voor de bouw van de basis van het kamp. Dat het er nu, na een lange voorbereidingsperiode echt gaat komen, is het resultaat van een unieke samenwerking met Stichting KiK, de Maatschappij van Weldadigheid, Defensie, Provincie Drenthe, de gemeente Westerveld en vele andere partijen.

Programma

Het programma in september bestaat uit presentaties, debatten, workshops en nog veel meer. Alle onderdelen in het programma komen voort uit de overkoepelende vraag: ‘Hoe kunnen we de kwaliteiten van onze gedeelde leef- en werkruimte waarborgen voor de toekomst, in tijden van individualisering en een terugtredende overheid?’ Met andere woorden, wie pakt de handschoen op, welke alternatieve modellen zijn er voor het regelen van zaken die alleen collectief kunnen worden georganiseerd? Buiten de vragen die al op tafel liggen worden bezoekers, bewoners en ondernemers uit de regio van harte uitgenodigd om hun aandachtspunten in het kamp kenbaar te maken en samen te zoeken naar oplossingsrichtingen.

De kunstenaars die voor Basiskamp Entre Nous zijn uitgenodigd vertegenwoordigen ieder één provincie en zullen – beïnvloed door hun omgeving en de aangereikte thema’s - aan verzorgingsstaat gerelateerde onderwerpen werken. In de weekenden wordt er een publieksprogramma georganiseerd waarbij de kunstenaars als adviseur worden ingezet, meepraten over de onderwerpen of alternatieven tonen. Het publiek kan deelnemen aan verschillende debatten met bijzondere denkers of ervaringsdeskundigen. Daarnaast zal er van alles te zien zijn; van innovatieve bedrijfspresentaties tot en met theater –en filmvertoningen.

Bijdragen Wilt u op de hoogte blijven, of uw bijdrage leveren aan Basiskamp Entre Nous? Wij zijn -naast de input van ondernemers voor het realiseren van de benodigde infrastructuur en het laten zien van innovatieve ontwikkelingen zoals hierboven vermeld - nog op zoek naar allerlei vrijwilligers; van interviewers en gastheren tot verkeersregelaars of mensen die de kunstenaars kunnen assisteren. Ondernemers kunnen contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 0629381482. Vrijwilligers kunnen zicht aanmelden bij één van de vrijwilligersservicepunten of via Stichting KiK. De ontwikkelingen in en rond het basiskamp zijn te volgen op de facebookpagina van @BasiskampEntreNous en Stichting KiK en via de speciale website voor dit project: www.basiskamp-entrenous.tumblr.com.

Meest populair

  • Struinen op de Jaarmarkt in Vledder.
  • Kattenspreekuur bij dierenkliniek de Woldberg
  • Maar Gees is niet gek!
  • Veel Sportpret en “Moves” bij Jigotai.
  • Op zoek naar een leuke uitdaging?